dagje utrecht

ONTDEK UTRECHT MET JOUW SCHOOL!

Wij gaan ervoor zorgen dat jullie een onvergetelijke ervaring in Utrecht beleven. Ontdek Utrecht op haar mooist, vanaf het water of vanaf het droge. Sluit de dag af met een spannende pot Jeu de Boules en een hapje en drankje. Ter land, ter zee en op de baan!
Al onze evenementen starten met een warm welkom door jullie eigen eventmanager. Hij of zij gaat ervoor zorgen dat jullie ervaring ook echt onvergetelijk wordt!
Onze locatie op Paardenveld biedt de perfecte uitvalsbasis voor jullie evenement. Je kunt omkleden in onze kleedruimtes en je bagage achterlaten in ons depot. Daarnaast is het slechts 10 minuten lopen vanaf station en genoeg parkeermogelijkheid.
Pak een gekoeld drankje uit de koelkast en start na duidelijke instructie met de activiteit. Ga je het water op? Dan krijg je natuurlijk waterdichte zakjes mee, zo kun je gewoon je telefoon en andere waardevolle spullen meenemen. En foto’s maken van jullie dag!
Onderweg zijn er genoeg faciliteiten om even te pauzeren. Lekker op terras, of even uitrusten in een van de vele parken.
Kortom, genoeg te beleven en doen in Utrecht. En wij zorgen voor jullie perfecte dag hier.

VOORBEELDPROGRAMMA

10:00   Ontvangst 
11.00   Start step en foto tocht
12:15   Prijsuitreiking
12:30   Lunchen
13:00   Omkleden
13:30   Instructie
13:00   Start suppen en kanoën
15:00   Alles inleveren en omkleden

activiteitenaanbod

SUPPEN

De leerlingen kunnen op een actieve manier Utrecht vanaf het water ontdekken en een (nieuwe) sport uitproberen. Stap op de supplank of in de kano en peddel samen met de leerlingen en instructeurs door de Oude Gracht, Singel of Kromme Rijn. Uniek en superleuk!

We bieden verschillende programma’s aan. Suppen of kanoën leent zich perfect voor een wisselprogramma, bijvoorbeeld met steppen of andere leuke teambuildingsactiviteiten. Bij elk programma zetten wij een gediplomeerde instructeur in en begeleiden wij de leerlingen op het water zodat ze iets leren en veilig thuis komen!

STEPPEN

vanaf Paardenveld in het centrum van Utrecht kun je diverse mooie routes steppen door de natuur of binnenstad. De Oude Gracht is om de hoek, erg leuk om een keer langs de grachten te steppen. Daarnaast raden wij sterk onze favoriet sterk aan: het rondje Singel. Dit rondje leid je om de historische binnenstad van Utrecht en het fietspad is met een aantal hoogteverschillen erg leuk om te doen. Neem een pauze bij een van de vele pleintjes of neem voor onderweg een drankje mee om in het park op te drinken.
Steppen is ideaal te combineren met een GPS tocht, fototocht of kompastocht door Utrecht. Door het combineren van deze activiteiten wordt het steppen uitdagender en aantrekkelijker voor leerlingen.

Sport & spel

Samen winnen is toch leuker dan alleen?! Bij deze spellen staat samenwerken, communiceren en plezier voorop! Met het team wordt bijvoorbeeld een reuze katapult gebouwd met houten palen, touw en elastiek. Vervolgens samen in de juiste positie plaatsen, richten en schieten. Of probeer de uitdagende maar hilarische opdracht; het irrigatiespel waarbij je gefocust en samen te werk moet gaan om het water naar de overkant moet brengen, doormiddel van bamboe. Verdien punten, werk samen en strijd voor de titel! De teambuilding en sport en spel wordt dichtbij de accommodatie georganiseerd.

OUDE GRACHT

De Oudegracht is de bekendste gracht in de Nederlandse stad Utrecht. De ongeveer twee kilometer lange gracht is te beschouwen als het verbindingsstuk tussen de Kromme Rijn en de Vecht en doorsnijdt de gehele binnenstad van zuid naar noord. Eeuwenlang is zij de hoofdader van de stad geweest
Langs deze gracht zijn er verschillende highlights van Utrecht te zien. Om deze te ontdekken krijgen leerlingen een foto & opdrachtentocht mee. De leerlingen gaan in groepjes op pad om zoveel mogelijk opdrachten te voldoen en zo te strijden voor de prijs.Steppen is ideaal te combineren met een GPS tocht, fototocht of kompastocht door Utrecht. Door het combineren van deze activiteiten wordt het steppen uitdagender en aantrekkelijker voor leerlingen.

DOMUNDER

DOMunder is een historische attractie onder het Domplein in Utrecht voor leerlingen van alle leeftijden. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674, DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

DE DOM

Symbool van de stad Utrecht. 465 treden en ruim 112 meter hoog. De hoogste kerktoren van Nederland met een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Op heldere dagen kun je zover kijken als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en de Utrechtse Heuvelrug.

Onder begeleiding van een gids gaan de leerlingen de domtoren in voor een rondleiding. En leren alles over de geschiedenis en verhalen rondom de domtoren.

VAN SPEELKLOK TOT PIEREMENT

Museum Speelklok biedt vrolijke en leerzame programma’s voor het voortgezet onderwijs. In de Muzikale Rondleiding maken de leerlingen kennis met het fenomeen zelfspelende muziekinstrumenten. De instrumenten worden live gedemonstreerd en er wordt vertelt over de techniek, muziek maar ook de geschiedenis van de muzikale collectie. Vervolgens brengen de leerlingen een bezoek aan het Restauratieatelier van het museum, waar ze kennis maken met de restauratoren. Zij restaureren de instrumenten van het museum en vertellen daar graag over in het Restauratieatelier! Leerlingen kunnen vragen stellen en leren hoe de techniek van een zelfspelend instrument werkt. Het Restauratieatelier ligt op 2 minuten loopafstand van het museum.

CENTRAAL MUSEUM

Het Centraal Museum is gelegen in de stad Utrecht. Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en ook het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum.
Het nijntje museum is een museum gewijd aan het werk van auteur Dick Bruna in de Nederlandse stad Utrecht. Het museum is een onderdeel van het Centraal Museum.
Het Rietveld Schröderhuis is een door Gerrit Rietveld in 1923-1924 ontworpen woonhuis in de stad Utrecht. Het huis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl. Rietveld ontwierp het huis voor Truus Schröder-Schräder, die er van januari 1925 tot haar dood in 1985 heeft gewoond.

wellicht ook interessant

citytrip utrecht

Meerdaagse schoolkamp om Utrecht te ontdekken. Lekker sportief met de mountainbike op de heuvelrug, cultureel in het centraal museum of elkaar leren kennen tijdens de puzzeltocht

dagje pretpark

Uitdaging, spanning en amusement voor iedereen. Niet alleen voor leerlingen te gek maar uiteraard ook voor docenten. Een dag vol achtbanen, waterattracties en suikerspinnen.

op locatie

Waarom ergens heen gaan als je de activiteiten naar school kan halen? Organiseer een te gekke dag met verschillende activiteiten gewoon bij jou op school.