SCHOOL
REIZEN

DURENDAEL 2COLLEGE OISTERWIJK

30 mei 2022 tot en met 3 juni 2022

Welkom leerlingen van het Durendael College. Jullie gaan op reis 30 mei ’22 tot en met 3 juni ’22. 

De reizen staan hieronder beknopt beschreven. Geef drie verschillende voorkeuren van reizen aan en met wie je graag op reis wil. Je kunt maximaal twee vrienden/vriendinnen opschrijven.

Wij hebben er zin in, jij ook?!

KEuze uit de volgende reizen:

Outdoorkamp ardennen

62 leerlingen | €425 per leerling
Vijf dagen volop actief vermaak met een hele hoop spanning! Bijna alle buitensportactiviteiten komen aan bod. Van kanoën tot boogschieten, van kaart & kompastocht tot abseilen. Afsluitend met z'n allen op bivak!

Je slaapt in de natuur en gaat met elkaar zorgen voor een top week. De bivak is het hoogtepunt van de week. Je laat je spullen achter en gaat het het bos in. Je zet je eigen kamp op en kookt je eigen eten. De avond sluit je af met een kampvuur, wie weet er nog een griezelverhaal?

Schoolkamp Texel

50 leerlingen | €425 per leerling

Een fantastische week op Texel. De hele week gaan we activiteiten doen die met elkaar in verbinding staan. Verzamel zoveel mogelijk punten en hulpmiddelen om het afsluitende Expeditie-spel zonder strafseconde te volbrengen. Wanneer we op het eiland aankomen stappen we op de fiets en vertrekken we naar onze accommodatie, een aantal vooraf ingerichte tenten waar we in slapen. 

Een uniek onderdeel van deze reis is het bezoek aan Ecomare. Dit is het huis van een aantal zeehondjes die worden verzorgd. Ook gaan we mee op een garnaalvissersboot. De matrozen laten alles zien en vertellen daarbij leuke verhalen, je kunt met je eigen ogen zien hoe alle bijvangst wordt teruggegooid.

Verder staan ook het Marine- en Juttersmuseum op het programma. Deze museums zijn alles behalve saai en geven een uniek en leuk beeld op een interactieve manier van Texel en de marine. In de avond gaan we lekker samen spelletjes doen en de spannende pubquiz.

De Expeditiegame is als afsluiting een waar spektakelstuk, los de puzzel op, maak vuur, brand de fakkel los en zorg dat je als eerste de vlag hijst en je mag jezelf Robinson van Texel noemen.Actief in de alpen

48 leerlingen | €525 per leerling Actief in de Alpen staat garant voor actie en avontuur! Tijdens deze reis ga je actief aan de slag en zal je grenzen verleggen.

Voordat de week goed kan starten wordt er een Rescue Training op en in de rivier gedaan, zodat je de rest van de week de wild water rivier veilig af kan. Wild water activiteiten die je gaat ervaren zijn: raften, hotdoggen en hydrospeeden.

Verder ga je tijdens de Via Ferrata de lat hoger leggen voor jezelf en zal je op de top beloond worden met een fantastisch uitzicht. Ben je op zoek naar actie en zit je vol energie, meld je dan aan voor dit kamp!

zeilkamp friesland

44 leerlingen | €425 per leerling
Nadat iedereen een hut heeft gevonden en de proviand en bagage aan boord is,  geeft de matroos een uitgebreide rondleiding op het schip en instructie over de zeilen. Vervolgens vaart het schip de haven uit, gaan de zeilen omhoog en kunnen de leerlingen de kennis in praktijk brengen. ’s Middags meert het schip af in bijvoorbeeld de haven van Vlieland en kun je gezamenlijk een mooie wandeling maken door de duinen en het strand richting het dorpje. 

Dinsdag vaart het schip richting een zandbank waar je met het schip gaat droogvallen. Dit is een unieke ervaring, wachten tot het water helemaal weg loopt en de bodem langzaam zichtbaar wordt. Zodra het eb is kun je van boord via een trappetje en het leven op de bodem van de Waddenzee van dichtbij bekijken (zie filmpje).
Wellicht is er de mogelijkheid om bij mooi weer op zee overnachten. De stilte en het uitzicht op de ondergaande zon is prachtig en zullen de leerlingen niet snel vergeten. 


De volgende ochtend zet de schipper koers naar Terschelling. Op dit eiland zijn meerdere activiteiten te plannen. De natuur is heel divers en vanuit de haven ben je zo in het bos, de duinen en het strand. 

Op donderdag kan de reis richting Texel gaan. Hier kan de klas het zeehondencentrum Ecomare te bezoeken. Zij bieden leuke excursies op het Wad in de namiddag. Vrijdag, alweer de laatste dag, zeilt het schip weer terug naar Harlingen. 

creatief Zeeland

36 leerlingen | €425 per leerling
Een heerlijk ontspannende en creatieve week in Zeeland. We starten de week bij Neeltje Jans, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles leren over de Deltawerken en de watersnoodramp van 1953! Misschien zien we zelfs een zeehond of bruinvis. 

Vervolgens hebben we een superschattige activiteit: we gaan wandelen en knuffelen met echte alpaca’s. Verder hebben we een rustige dag op het strand waar we zandsculpturen gaan maken, bij slecht weer gaan we lekker naar het zwembad. Op het strand gaan we met een echte jutter op zoek naar bijzondere (on)natuurlijke dingen die aanspoelen op het strand van Zeeland. 

Op dag drie krijgen we in de kasteeltuin een echte workshop schilderen volgens Bob Ross, wie kent hem niet? (anders, zoek hem op!) Het schilderijtje kun je thuis aan de muur hangen. 

Op de laatste dag bezoeken we Willy Wonka’s chocolademuseum en lopen we al chocola-etend door de hallen. Daarna is het tijd voor een beetje vrije tijd in Middelburg voor we met de touringcar weer naar school rijden. Een superleuke week!