Informatiebrief met betrekking tot Skireis Oostenrijk

Bekijk de website voor de huidige maatregelen. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies

Verantwoordelijkheid ligt bij de deelnemer
Wij beseffen dat de voorwaarden (in artikel 24) een nadeel vormen voor deelnemers die niet gevaccineerd zijn. Echter levert het organiseren van een reis voor niet gevaccineerde deelnemers voor ons op dit moment teveel organisatorische risico’s en onzekerheden op. Wij moeten dit risico en de verantwoordelijkheid bij de deelnemer leggen. De deelnemer kan om het risico te vermijden zich tenslotte laten vaccineren en gelukkig is 80% van de doelgroep ook bereid zich te laten vaccineren.

Overige maatregelen
Wij adviseren de groep om alle gevaccineerde deelnemers ook nog te laten testen voor vertrek naar Oostenrijk. Eenmaal in Oostenrijk houden we ons aan alle lokale maatregelen en reizen wij in onze eigen reisbubbel om het laatste beetje risico op besmetting zoveel mogelijk uit te sluiten. 

Annuleringen
– Tot 3 maanden voor vertrek kan de groep kosteloos annuleren zonder opgave van reden.
– Wanneer er een negatief reisadvies geldt, dan zullen wij de reis kosteloos annuleren.
– Wanneer een deelnemer positief test op Corona vlak voor de reis en/of in quarantaine moet dan kan de deelnemer niet mee op reis. 
– Hier zijn de volgende kosten aan verbonden; Bij een 5 daagse reis: € 100,-, bij een 6 daagse reis: € 125,-, bij een 7 daagse reis:  €150,- en bij een 8 daagse reis: € 175,-
– Is er een reservelijst, dan kan de plek kosteloos ingevuld worden door iemand van deze lijst. 

Verzekeren
Wanneer een gevaccineerde deelnemer voor vertrek onverhoopt toch nog positief test, dan kan en mag de deelnemer niet mee. Dit betekent een annulering waar kosten aan verbonden zijn. Echter bij bijvoorbeeld de ANWB kan een reisverzekering worden afgesloten voor annuleren in geval van Corona. Dat is niet het geval voor annuleren bij een eventuele quarantaineverplichting. Dan gelden bovengenoemde annuleringskosten.

Advies
Wij adviseren op dit moment alleen mee op reis te gaan wanneer je gevaccineerd bent. Geen harde eis, maar het is wel een weloverwogen advies uit tal van praktische overwegingen. 

Extra informatie?
Heeft u behoefte aan extra informatie?  Belt u dan met Ger Manders  030-2271438 of  stuur een email naar info@manderstravel.nl