CITYTRIP UTRECHT

CITYTRIP UTRECHT

Een Citytrip in eigen land in de prachtige stad Utrecht! In vier dagen leer jij deze stad op je duimpje kennen en ben je bekend met alle ins en outs van deze bijzondere stad. Niet alleen gaan we het water op en leren we de grachten kennen. We gaan ook verschillende musea en bezienswaardigheden af die Utrecht zo bijzonder maken.

We beginnen de week met een gezellig en relaxte teambuilding middag gewoon bij de accommodatie. Hier strijd je samen met je team op punten als samenwerken, sportiviteit en logica. 

In de dagen die hierna volgen worden de sportievere activiteiten afgewisseld met culture activiteiten zoals de Domtoren. Iedereen die in Utrecht verblijft moet een kijkje hebben genomen op, in en onder deze unieke toren. Onder leiding van een gids ga je op avontuur onder de Domtoren en ontdek je de geschiedenis van deze indrukwekkende plek.

Zeg je Utrecht dan zeg je grachten, natuurlijk kan een rondje peddelen op de grachten niet ontbreken. Kies jij voor de SUP of voor de kano? Op deze zomerse wijze ontdek je samen de waterwegen van Utrecht. Vaar langs de gezellige terrasjes op de Oude gracht of ga op bezoek bij de schildpadjes in het Griftpark.

Naast de Domtoren mag het Centraal museum ook niet ontbreken in deze Citytrip. Dit is het oudste stedelijk museum van Nederland. Wie denkt dat dit een saai museum is heeft het mis! Door de afwisseling van  verschillende kunstcollecties zoals Rietveld, Dick Bruna en diverse moderne kunst is er voor iedereen een stukje museum interessant.

Kortom een te gekke week voor iedereen!

citytrip utrecht accommodaties

Stayokay Utrecht
Stayokay Utrecht Centrum is de ideale groepsaccommodatie. Het hostel ligt midden in het centrum van Utrecht, direct aan de Neude. Het hostel beschikt over 261 bedden verdeeld over verschillende kamertypes. Vanaf deze locatie is alles in het centrum van Utrecht lopend te bereiken. Het station ligt ook op loopafstand dus ook de activiteiten net buiten de stad zijn goed te bereiken met het ov.
Naar de website
Austerlitz
De accommodatie heeft direct zicht op het bos en is geschikt voor 40 personen. De recreatieruimte is voorzien van veel glas zodat je echt een fantastische natuurbeleving krijgt! Achterin de recreatiezaal vindt je een deur die leidt naar het verhard terras met grote picknicktafels. Aan de achterkant vind je een groot speelbos en naast het gebouw ligt een grasveld die groepen mogen gebruiken voor sport- en spelactiviteiten.
Naar de website
Stayokay Bunnik
Het beste van beide: stad en groen! Logeer in dit prachtige hostel, midden in de natuur en toch dicht bij Utrecht centrum Stayokay Utrecht-Bunnik is gelegen op een mooie locatie midden in het bos op het prachtige landgoed Rhijnauwen. Het hostel is de ideale accommodatie voor groepen, vanwege het statige landhuis, het koetshuis dat fungeert als gezellige bar met terras en de naastgelegen dependance De Bongerd. Deze gebouwen liggen in een prachtig gebied van Staatsbosbeheer.
Naar de website
Previous
Next

dagactiviteiten

Sport & spel

Samen winnen is toch leuker dan alleen?! Bij deze spellen staat samenwerken, communiceren en plezier voorop! Met het team wordt bijvoorbeeld een reuze katapult gebouwd met houten palen, touw en elastiek. Vervolgens samen in de juiste positie plaatsen, richten en schieten. Of probeer de uitdagende maar hilarische opdracht; het irrigatiespel waarbij je gefocust en samen te werk moet gaan om het water naar de overkant moet brengen, doormiddel van bamboe. Verdien punten, werk samen en strijd voor de titel! De teambuilding en sport en spel wordt dichtbij de accommodatie georganiseerd.

teambuilding

Samen winnen is toch leuker dan alleen?! Bij deze spellen staat samenwerken, communiceren en plezier voorop! Met het team wordt bijvoorbeeld een reuze katapult gebouwd met houten palen, touw en elastiek. Vervolgens samen in de juiste positie plaatsen, richten en schieten. Of probeer de uitdagende maar hilarische opdracht; het irrigatiespel waarbij je gefocust en samen te werk moet gaan om het water naar de overkant moet brengen, doormiddel van bamboe. Verdien punten, werk samen en strijd voor de titel!
De teambuilding en sport en spel wordt dichtbij de accommodatie georganiseerd.

ZWEMBAD

Merwestein is misschien wel het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht. Je kunt er losgaan in de spetterende attracties of lekker relaxen in een bubbelbad met tv-scherm. Merwestein biedt volop zwemplezier voor de hele klas.

Onze hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, de tropische sierwanden, audio- en visuele effecten en een zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving die verder gaat dan alleen zwemmen. Het is een compleet dagje uit.

SUPPEN & KANOËN

Suppen is helemaal hip and happening! Het betekent inspanning en ontspanning! Het is een toegankelijke sport en met een korte instructie voor iedereen toegankelijk.
Vanuit onze locatie in het centrum van Utrecht kun je diverse mooie routes suppen door de natuur. Ook is de Oude Gracht om de hoek, erg leuk om een keer langs de terrasje te peddelen in de zomer. Uiteraard is het altijd mogelijk om zelf onderweg ook een drankje te nuttigen.

Persoonlijke spullen kun je in ons bagagedepot achterlaten en je kunt een waterdicht tonnetje reserveren. Ook kun je voor vertrek bij ons omkleden en gebruik maken van het toilet.

STEPPEN

vanaf Paardenveld in het centrum van Utrecht kun je diverse mooie routes steppen door de natuur of binnenstad. De Oude Gracht is om de hoek, erg leuk om een keer langs de grachten te steppen. Daarnaast raden wij sterk onze favoriet sterk aan: het rondje Singel. Dit rondje leid je om de historische binnenstad van Utrecht en het fietspad is met een aantal hoogteverschillen erg leuk om te doen. Neem een pauze bij een van de vele pleintjes of neem voor onderweg een drankje mee om in het park op te drinken.
Steppen is ideaal te combineren met een GPS tocht, fototocht of kompastocht door Utrecht. Door het combineren van deze activiteiten wordt het steppen uitdagender en aantrekkelijker voor leerlingen.

OUDE GRACHT

De Oudegracht is de bekendste gracht in de Nederlandse stad Utrecht. De ongeveer twee kilometer lange gracht is te beschouwen als het verbindingsstuk tussen de Kromme Rijn en de Vecht en doorsnijdt de gehele binnenstad van zuid naar noord. Eeuwenlang is zij de hoofdader van de stad geweest
Langs deze gracht zijn er verschillende highlights van Utrecht te zien. Om deze te ontdekken krijgen leerlingen een foto & opdrachtentocht mee. De leerlingen gaan in groepjes op pad om zoveel mogelijk opdrachten te voldoen en zo te strijden voor de prijs.Steppen is ideaal te combineren met een GPS tocht, fototocht of kompastocht door Utrecht. Door het combineren van deze activiteiten wordt het steppen uitdagender en aantrekkelijker voor leerlingen.

MOUNTAINBIKEN

Slechts een kwartiertje met de bus en je staat bij de Utrechtse heuvelrug. een ideaal gebied om te mountainbiken met de hele klas. Onder begeleiding van een ervaring instructeur gaan jullie de Utrechtse heuvels trotseren. Door de modder fietsen, afdalingen maken en ondertussen genieten van de mooie natuur.

Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen we rekening houden met groepen van verschillende niveau´s of een wisselprogramma aanbieden.

DOMUNDER

DOMunder is een historische attractie onder het Domplein in Utrecht voor leerlingen van alle leeftijden. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674, DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

DE DOM

Symbool van de stad Utrecht. 465 treden en ruim 112 meter hoog. De hoogste kerktoren van Nederland met een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Op heldere dagen kun je zover kijken als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en de Utrechtse Heuvelrug.

Onder begeleiding van een gids gaan de leerlingen de domtoren in voor een rondleiding. En leren alles over de geschiedenis en verhalen rondom de domtoren.

VAN SPEELKLOK TOT PIEREMENT

Museum Speelklok biedt vrolijke en leerzame programma’s voor het voortgezet onderwijs. In de Muzikale Rondleiding maken de leerlingen kennis met het fenomeen zelfspelende muziekinstrumenten. De instrumenten worden live gedemonstreerd en er wordt vertelt over de techniek, muziek maar ook de geschiedenis van de muzikale collectie. Vervolgens brengen de leerlingen een bezoek aan het Restauratieatelier van het museum, waar ze kennis maken met de restauratoren. Zij restaureren de instrumenten van het museum en vertellen daar graag over in het Restauratieatelier! Leerlingen kunnen vragen stellen en leren hoe de techniek van een zelfspelend instrument werkt. Het Restauratieatelier ligt op 2 minuten loopafstand van het museum.

CENTRAAL MUSEUM

Het Centraal Museum is gelegen in de stad Utrecht. Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en ook het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum.
Het nijntje museum is een museum gewijd aan het werk van auteur Dick Bruna in de Nederlandse stad Utrecht. Het museum is een onderdeel van het Centraal Museum.
Het Rietveld Schröderhuis is een door Gerrit Rietveld in 1923-1924 ontworpen woonhuis in de stad Utrecht. Het huis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl. Rietveld ontwierp het huis voor Truus Schröder-Schräder, die er van januari 1925 tot haar dood in 1985 heeft gewoond.

DAGJE AMSTERDAM

De hoofdstad van Nederland. De stad van de grachten, bruggetjes, scheve huisjes, en toeristen. Nu is het moment om een stedentrip naar Amsterdam te maken. Geniet van de keuze uit vele musea, zoals NEMO, Het van Gogh en Het Rijksmuseum en historische pleinen, parken en winkelstraten.

Amsterdam is prima bereikbaar trein of bus. De fiets is mogelijk vanuit een aantal plaatsen in Nederland. Per touringcar is Amsterdam prima te bereiken vanuit heel Nederland. Met de trein is ook mogelijk, het Centraal Station Amsterdam is al een attractie op zich.

voorbeeldprogramma's

3- daagse reis

Maandag
11.00 Aankomst accommodatie
12.00 Lunchen bij accommodatie
13.00 Teambuilding
18.00 Diner
21.00 Stadswandeling

Dinsdag
08.00 Ontbijt
09.00 Bezoek DOMunder
11.00 Bezoek Dom toren
13.00 Lunch
14.30 Expeditie game
18.00 Diner
21.00 Pubquiz

Woensdag
07.00 Ontbijt
08:00 Opruimen en uitchecken
10.00 Steppen met foto opdracht
11.30 Sport en spel & lunch
14.00 Terug naar school

4- daagse reis

Maandag
11.00 Aankomst accommodatie
12.30 Lunchen bij accommodatie
13.00 Teambuilding
18.00 Diner
21.00 Spelletjesavond

Dinsdag
08:00 Ontbijt
10.00 Sport en spel
11.30 Van speelklok tot pierement
13:00 Lunch
14.00 Kanoën en suppen
18.00 Diner
21.00 Smokkeltocht

Woensdag
08.00 Ontbijt
09.00 Bezoek DOMunder
11.00 Bezoek Dom toren
13.00 Lunch
14.00 Mountainbiken Heuvelrug
18.00 Diner
21.00 Pubquiz

Donderdag
07.00 Ontbijt
08:00 Opruimen en uitchecken
09.30 Centraal museum
13.00 Lunch
14:00 Terug naar school

5- daagse reis

Maandag
11.00 Aankomst accommodatie
12.30 Lunchen bij accommodatie
13.00 Teambuilding
18.00 Diner
21.00 Smokkeltocht

Dinsdag
08:00 Ontbijt
10.00 Sport en spel
12.00 Lunch
13.00 Centraal museum
15:00 Domtoren
18.00 Diner
21.00 Lichtjesroute

Woensdag
08:00 Ontbijt
09:30 Met de trein naar Amsterdam
11:00 Rijksmuseum
13:00 Lunch
13:30 Rondvaart
15:00 Shoppen
17:00 Met trein terug naar Utrecht
18:00 Diner
21:00 Spelletjesavond

Donderdag
08.00 Ontbijt
09:30 Opdrachten route door Utrecht
13.00 Lunch
14.30 Expeditie spel
18.00 Diner
21.00 Pubquiz

Vrijdag
07.00 Ontbijt
08:00 Opruimen en uitchecken
09.30 Van Speelklok tot pierement
13.00 Fietsen inleveren