BESTEMMIMNGEN

Drie toplocaties!

Deze locaties kennen wij door en door. Na vele jaren hier te zijn geweest met sneeuw zijn we eruit: Dit zijn drie top-outdoorlocaties in Oostenrijk. 

Neukirchen am Großvenediger

Het gebied ligt op ca.  856 meter hoogte. Neukirchen am Großvenediger ligt midden in het hart van het Hohe Tauern National Park. 
Vanaf Neukirchen brengt de Wildkogel cabine-kabelbaan je naar een hoogte van 2.100 meter. Vanuit hier zijn er volop wandel- en fietsmogelijkheden met prachtige uitzichten. Met de nieuwe Smaragdbahn vanuit Bramberg bereik je eveneens deze prachtige bergtoppen.
Het Hohe Tauern Nationaal Park  is met haar 1.800 m² het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen met maar liefst 10.000 diersoorten! Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3.798 m) en de Großvenediger (3.674 m). Het hooggebergte nodigt u uit voor een actieve vakantie en behoort ongetwijfeld tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk.

Oostenrijk

Kals Matrei am Großglockner

Ook wel bekend als ‘koning van de oostelijke Alpen’, domineert het landschap met zijn 3.798 meter hoogte, evenals vele andere bergtoppen van boven de 3.000 meter. Nationalpark Hohe Tauern is een betoverend natuurparadijs. Ruisende watervallen en een verscheidenheid aan dieren, garanderen een onvergetelijke vakantie voor jong en oud.

Het gebied is dankzij de ongerepte natuur een paradijs voor klimmers en wandelaars. Kals telt ongeveer 250 km aan wandelpaden in de dalen en vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor onvergetelijke bergtochten en beklimmingen. Vele bergwegen nodigen uit tot het maken van fietstochten, waarbij u kunt ontspannen. Goed bewegwijzerde routes zorgen er voor dat elke mountainbiketour een onvergetelijke belevenis wordt.

Tauplitz

Tauplitz ligt te midden van een prachtig flora- en faunagebied, waar u mooie wandelingen kunt maken. In de nabije omgeving liggen diverse kloven met bijzondere flora en fauna.

Een van de erg mooie tochten is de wandeling door de Wörschachklamm. Deze is representatief voor de gehele omgeving. In de directe omgeving van Tauplitz vindt u diverse meren waar u kunt wandelen, vissen of heerlijk zwemmen.U kunt ook schitterende boottochten maken over de Grundelsee, Tauplitzsee, Kammersee en Wolfsgangsee. Een aantal van deze meren worden gevoed door smeltwater van de bergen en zijn te koud om in te zwemmen, maar een aantal meren heeft natuurlijke bronnen en warmen al snel in het voorjaar op tot een behaaglijke temperatuur voor een heerlijke duik.