Ga naar de inhoud

OUTDOOR LIMBURG

AVONTUUR, UITDAGING EN SPORTIEF

Activiteiten

OUTDOOR LIMBURG!

Een sportieve en avontuurlijke reis naar het zuiden van Nederland. In Limburg gaan je veel gave outdoor-activiteiten doen. Zo beginnen we de week in Swalmen met een rondje op de mountainbike en een touwbrugparcours. Daarnaast testen we jouw Robin Hood skills met het boogschieten. 

In Landgraaf gaan we klimmen op een van de grootste klimparken van Europa en racen we in de Alpine Coaster op hoge snelheid naar beneden. Dezelfde dag ruilen we de korte broek in voor een skipak en gaan we de sneeuw in! Hier krijgt iedereen (en op elk niveau) les en vrije tijd in een van de grootste skihallen van Europa. 

Als het allemaal nog niet actief genoeg is gaan we ook een dag naar Valkenburg om daar in een nettenparcours rond te bouncen. Spring, val en vlieg naar verschillende netten, superleuk! Ook gaan we tegen elkaar strijden met een spannend potje lasergamen in een gangenstelsel van dezelfde grot. Na de grot gaan we met een GPS-tocht door het stadje Valkenburg heen.

De laatste dag gaan we op pad in de hoofdstad van Limburg, Maastricht. Hier gaan we een uur lang de duisternis in, we lopen met zaklampen onder de grond, in een van de vele indrukwekkende grotten waar in de oorlog een onderduikcentrum is gebouwd. We sluiten de dag in Maastricht af met een pot berggolf en een opdrachtenhike op de grootste berg van Nederland.

Of een week naar Texel:

Een fantastische week op Texel. De hele week gaan we activiteiten doen die met elkaar in verbinding staan. Verzamel zoveel mogelijk punten en hulpmiddelen om het afsluitende Expeditie-spel zonder strafseconde te volbrengen. Wanneer we op het eiland aankomen stappen we op de fiets en vertrekken we naar onze accommodatie, een aantal vooraf ingerichte tenten waar we in slapen. 

Een uniek onderdeel van deze reis is het bezoek aan Ecomare. Dit is het huis van een aantal zeehondjes die worden verzorgd. Ook gaan we mee op een garnaalvissersboot. De matrozen laten alles zien en vertellen daarbij leuke verhalen, je kunt met je eigen ogen zien hoe alle bijvangst wordt teruggegooid.

Verder staan ook het Marine- en Juttersmuseum op het programma. Deze museums zijn alles behalve saai en geven een uniek en leuk beeld op een interactieve manier van Texel en de marine. In de avond gaan we lekker samen spelletjes doen en de spannende pubquiz.

De Expeditiegame is als afsluiting een waar spektakelstuk, los de puzzel op, maak vuur, brand de fakkel los en zorg dat je als eerste de vlag hijst en je mag jezelf Robinson van Texel noemen.

Accommodaties

't Leienhoes

Voor maximaal 80 personen

't Leienhoes

Een monumentale carréboerderij in een bosrijk gebied. Het heeft een groot overdekt terras, speelweide, speeltuin, tafeltennis, buurkorf en barbecue. Een bijzondere accommodatie met een mooi uitzicht op het heuvelland.

Hoeve de Peul

Voor 50 tot 150 personen

Hoeve de Peul

Een echte kampeerhoeve gelegen in het rustige Ransdaal. Perfect voor een schoolkamp door de vele leuke activiteiten in de omgeving.

De Holsterhof

Voor 10 tot 60 personen

De Holsterhof

Twee ruime groepsaccommodaties ideaal voor families, vriendengroepen, schoolverlaters en (sport)verenigingen. Met grote speelweide, ruime recreatie ruimte en fijne binnenplaats.